Hoogsensitiviteit

 

 

 

tekening Anton Pieck copyright

HSP Hoogsensitiviteit

Bent u ook een prinses op de erwt?

 

Voor mij heel gewoon wordt voor de maatschappij ongewoon.

 

Alles moet tegenwoordig een benaming hebben. Mensen worden tegenwoordig veel te snel gelabeld alsof je een etiket bent op een pot confituur. Als mensen hun energie niet mogen laten zien wie ze werkelijk zijn omdat de buitenwereld daar geen antwoord op weet te vinden is het aan de gevoelige mensen om hun mond open te doen. En ons niet langer in een hoekje te laten dwingen . Hooggevoelige personen bestaan, zijn er altijd al geweest en zullen er altijd zijn. Onderwijs is nodig en niet alleen bij kinderen maar ook bij volwassenen. Ik spreek uit eigen ervaring. Als energetisch therapeut weet ik waar ik vandaan kom en wordt het nodig dat mensen die het al zo moeilijk hebben met gewone emoties, en daarboven nog andere zaken ervaren, en er lichamelijk op reageren, gezien en gehoord worden en daar wilde ik me voor inzetten en doe dit al 30 jaar. Als kind komende uit de 70r jaren weet ik hoe het is om geen begeleiding gehad te hebben. Want dat bestond toen gewoon niet.

Je kreeg toen staalhard te horen, wat ik niet zie bestaat ook niet, of kinderfantasie en daar moest je het mee doen met een lap rond uw oren.

 

Het besef van mijn hooggevoeligheid en de daarmee psychosomatische klachten bij mij, zijn bij mij komen aanwaaien toen ik in de lagere school zat en vanalles op voorhand voelde, en ik het niet kon plaatsen en dacht dat ik van alles mankeerde.  Woorden die mensen zeiden werden beelden, als ik het woord boom las, zag ik een boom, stond ik in de supermarkt wist ik dat de persoon die voor mij stond buikpijn had en een witte hond had. Toen ik dit mijn vader vertelde, en hij zei dat kan niet, zei ik toen heel boos ,wel papa, ga naar madame en vraag het haar zelf en hij vroeg het haar en  ze schrok zich rot. Papa heeft een week niks gezegd nadien. 

 

Op reis naar Spanje kotsmisselijk in de auto omdat ik de inquitie zag en mensen aan touwen aan de bomen zag hangen. Bleek dat we door een streek reden die daar om bekend had gestaan, ik was 13 en wist nergers van. 

 

Dingen op voorhand weten, pijn overnemen, heftig reageren op prikkels van buiten af, worden dikwijls afgeschilderd door toeval, of stel je niet aan. 

Gevoelig voor voeding, kleding, geur, geluid, en alle testen op medisch vlak is "normaal " en men zegt dat het tussen uw oren zit. 

 

Slaap wandelen en hele verhalen kunnen vertellen en merken dat een paar weken laten alles exact uitkomt wat men gezien heeft, een moeder,bellend aan de telefoon omdat ze haar kind naar een arts wil sturen omdat ze dingen op voorhand weet,  en witte lichtbollen in haar kamer ziet. 

 

Gelukkig is er heden vandaag meer onderzoek naar deze problemathiek en niet enkel voor kinderen maar ook volwassenen hebben nog steeds hier een uitdaging mee aan te gaan. De Flower power generatie is de eerste generatie met deze energie en in de 21 ste eeuw zijn we een stuk verder in bewustwording. Gelukkig maar.

 

 

 Hoe kan je dit nou zien bij een mens?

 

Bij de meeste mensen ga ik onmiddelijk hun energieveld na en scan ik hun aura en voel ik meteen energie verandering op het hartgebied. 

Hoog sensitieve mensen hebben een helgroene hartchakra met een soort koffie met melk streep, erdoor van vuil groen. Dit is energie trauma van jeugd ervaringen en heel dikwijls heeft het met de ouders te maken. 

Elke coaching sessie kijk ik naar de dingen die op dat moment belangrijk zijn en ga ik eerst een update geven wat er aan de hand is en stel ik voor hoe en in welke tijdspanne we dit kunnen oplossen indien nodig in samenspraak met arts, psycholoog of hulpverlening. 

Elk persoon krijgt wat hij of zij nodig heeft op dat moment.  Elke sessie is anders. 

Mensen komen voor verschillende oorzaken naar mij toe en niet enkel om verdriet een plaats te kunnen geven.

Paranormale dienstverlening is echt nodig in Belgie. 

 

Ook bij rouwverwerking komen mensen naar me toe die vanalles voelen, zien, horen, angst hebben voor wat eerst heel normaal leek.

Kinderen en dieren nemen vaak meer waar dan andere mensen en het geeft ook aan dat de meeste ouders begrijpelijkerwijze niet altijd tijd hebben of maken of begrijpen hoe de beleving van die ander eruit ziet. Het is daarom ook nodig dat er naar elkaar geluisterd wordt. Dit is altijd nodig maar zeker nu, als de emoties heftig zijn sta je ook meer open voor dingen waar je anders geen aandacht aanschenkt.


Alles heeft een verklaring. Eerst gaan we in het hier en nu kijken wat er aan de hand is, in welke mate en hoeveel welke frequentie het voorkomt. Ik raad mensen altijd aan een dagboek bij te houden en alles goed op te schrijven, datum uur, tijdstip, plaats, wat neemt men waar. desnoods is creatief zijn hierbij echt nodig, tekening maken, of het maken van een foto, geluidsopname, kan nuttig zijn. 

We leven in een snel veranderernde wereld waar alles digitaal wordt opgeslagen en alles heeft zijn doel en nut, dit zal bij tijd zeker blijken.

Dikwijls is geduld hebben een mooie gave en dat is iets waar vele mensen en kinderen het enorm lastig mee hebben om te beseffen dat alles zijn tijd heeft en wij in een andere tijdskader leven dan onze energie omgeving.


 

 

 

I shall not commit the fashionable stupidity of regarding everything I cannot explain as a fraud. ”Psychiatrist Dr. Carl Jung in a 1919 address to the Society for Psychical Research in England”  Carl Jung

Copyright © All Rights Reserved 2018

Contact Isabelle:

Isabelle Duchene

Tel 0032 472 56 48 24

Btw be 0703 815 964

isabelleduchene@skynet.be

 

 

 

 

 

 

Praktijk uren 

 

Maandag tot vrijdag van

9 u tot 22 u.

Zaterdag van 9 u tot 13 u 

steeds op afspraak.

 

 

   Veel sterkte, ik ben er voor u